Zobuďte sa!

13. septembra 2012, Lukáš Čelinák, Nezaradené

„Ja tu nechcem žiť, chcem isť preč, mňa sa to netýka.“ Alebo „Mňa do politiky neťahaj, nechcem s tým mať nič spoločné!“ „Ja sa o politiku nezaujímam.“ To sú odpovede mnohých z nás na otázku, či chcú niečo zmeniť, priamo, v strane, v politike. Sú to odpovede práve tých, ktorí sú féroví, čestný a vedia, aká špinavá hra sa tam hrá. Práve preto tam zostávajú len tí, čo hrajú s týmito špinavými kartami, lebo tí slušní, sa nechcú do tej hry namočiť.

Myslím si, že už by bolo na čase, aby sa skoncovalo s tou špinou, čo vládne nám všetkým, aby práve títo správni a féroví ľudia rozhodovali sami o sebe a robili politiku pre nás všetkých, nie tí vybraní, ktorí tam idú robiť zákony len pre tých vyvolených a sú z radov tých vyvolených, ktorí sú dávno za vodou a nezaujímajú ich problémy ľudí, ktorí na to, aby tu mohli žiť musia pracovať a snažiť sa zo všetkých síl uživiť svoju rodinu a dopriať jej členom život na štandardnej úrovni, poprípade udržať svoj ťažko vybudovaný podnik nad vodou a to bez akýchkoľvek konexii vo vláde a následných štátnych zákaziek.

Tento štát, a ľudia, ktorých si obyvatelia Slovenska zvolili, im to žiaľ nedopraje, naopak, tých čo pracujú a sú prínosom pre ekonomiku neustále zaťažuje. Zaťažujú ich daňami, odvodmi, rušia úľavy pre tých čo sa snažia, všetky zákony pomocou ktorých plynú peniaze do štátnej kasy sú stavané práve proti stredným vrstvám Slovenska.

Chcel som tým povedať len toľko, že to čo sa deje vo vláde dokáže a môže, a žiaľ musím povedať, že momentálne ani nemá na výber, pokiaľ nechce vidieť svoje deti otročiť na mechanizmy zaužívané dnes, zmeniť každý z tých, čo si povedia že oni sa tam montovať nechcú. Keď chceme aby špinavá hra skončila, musíme diskvalifikovať hráčov, a začať ju hrať s vyhrnutými rukávmi práve my.