Založ si blog

Zobuďte sa!

„Ja tu nechcem žiť, chcem isť preč, mňa sa to netýka.“ Alebo „Mňa do politiky neťahaj, nechcem s tým mať nič spoločné!“ „Ja sa o politiku nezaujímam.“ To sú odpovede mnohých z nás na otázku, či chcú niečo zmeniť, priamo, v strane, v politike. Sú to odpovede práve tých, ktorí sú féroví, čestný a vedia, aká špinavá hra sa tam hrá. Práve preto tam zostávajú len tí, čo hrajú s týmito špinavými kartami, lebo tí slušní, sa nechcú do tej hry namočiť.

Myslím si, že už by bolo na čase, aby sa skoncovalo s tou špinou, čo vládne nám všetkým, aby práve títo správni a féroví ľudia rozhodovali sami o sebe a robili politiku pre nás všetkých, nie tí vybraní, ktorí tam idú robiť zákony len pre tých vyvolených a sú z radov tých vyvolených, ktorí sú dávno za vodou a nezaujímajú ich problémy ľudí, ktorí na to, aby tu mohli žiť musia pracovať a snažiť sa zo všetkých síl uživiť svoju rodinu a dopriať jej členom život na štandardnej úrovni, poprípade udržať svoj ťažko vybudovaný podnik nad vodou a to bez akýchkoľvek konexii vo vláde a následných štátnych zákaziek.

Tento štát, a ľudia, ktorých si obyvatelia Slovenska zvolili, im to žiaľ nedopraje, naopak, tých čo pracujú a sú prínosom pre ekonomiku neustále zaťažuje. Zaťažujú ich daňami, odvodmi, rušia úľavy pre tých čo sa snažia, všetky zákony pomocou ktorých plynú peniaze do štátnej kasy sú stavané práve proti stredným vrstvám Slovenska.

Chcel som tým povedať len toľko, že to čo sa deje vo vláde dokáže a môže, a žiaľ musím povedať, že momentálne ani nemá na výber, pokiaľ nechce vidieť svoje deti otročiť na mechanizmy zaužívané dnes, zmeniť každý z tých, čo si povedia že oni sa tam montovať nechcú. Keď chceme aby špinavá hra skončila, musíme diskvalifikovať hráčov, a začať ju hrať s vyhrnutými rukávmi práve my.

Ako princovia či princezné prichádzajú o svoju identitu

10.11.2012

Už odmlada sledujem svoje okolie, čo sa „lásky“ a vzťahov týka. Je krásne pozorovať to a učiť sa na iných. Ja osobne mám rád školu praxe, školu hrou, ako by to major Majsner povedal. Čiže je krajšie učiť sa sám na sebe a prežívať to čo vidím na svojom okolí, ibaže, s aplikovaním toho, čo som sa naučil sledovaním iných. A mám odskúšané, že som dokázal [...]

Študenti a študentskejší študenti

18.10.2012

Každý človek, ktorý kedy v živote študoval pozná výhodu študentov. Po preukázaní sa nejakým preukazom v kine, divadle, na rôznych akciách, či vo výnimočných prípadoch v obchodoch ste mohli získať zľavu. Čo si ja pamätám, v dávnejších dobách stačila preukážka prímestskej dopravy v kine či múzeu, na to aby videli že študujem, poprípade stačilo to, že ste [...]

Cirkev a štát, čo sme v 13. storočí?

23.09.2012

V histórii sveta, teda Európy, bolo úplne normálne riadenie ekonomiky a štátu z kresla cirkevného činiteľa, cez bábky nazývané králi, či iné formy vládcov. A dnes? Pozrime sa na to. Na Slovensku máme obrovskú inštitúciu zvanú katolícka cirkev, či nejak podobne, ktorá má zastúpenie vo vláde republiky, ktorá plní ciele, čie? Ich ovečiek, či ako nazývajú svojich [...]

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Titanic - fotografia ľadovca

Hodinky najbohatšieho muža na Titaniku sa predali za viac ako milión libier

28.04.2024 16:28

Zlaté vreckové hodinky, ktoré patrili najbohatšiemu cestujúcemu na palube Titaniku, sa predali za takmer 1,2 milióna libier.

Lukáš Čelinák

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 6691x
Priemerná čítanosť článkov: 1673x

Autor blogu

Kategórie